5/23/2007

Desafio go home




L'any en que es commemorava l'invasió militar del Regne de Valéncia per part de Felip V, representant de Castella, de l'Espanya uniformisadora més rància, el Desafío Español ha estat durant dos anys en Valéncia demostrant que aquelles ferides estan tancades i que els espanyols de hui (i entre ells els primers, els nostres governants del PP) són extremadament sensibles cap a la diversitat cultural, llingüística i identitari de l'Estat a que representen: és per això que han cuidat l'us de la llengua valenciana en cada detall, han plantat una gran Senyera en la seua sèu i han eixit en ella de port cada dia, han acodit a tota classe d'actes institucionals per a demostrar respecte al poble que els aculls… i un llarguíssim etcètera. Alguns diuen que és lo mínim que podien fer, puix la Generalitat Valenciana, en els diners de tots, ha patrocinat al Sindicat espanyol.

No se comprén per tant la reacció de Shack en enterar-se de la derrota en semifinals del Desafío front al New Zealand:

— Espanya go home! —ha cridat. I ha penjat una foto d'ells cap per avall.

Pareix mentira que encara hi haja valencians que no es donen conte dels immensos esforços que fan els espanyols per respectar i admirar l'idiosincràcia del poble valencià, reverenciant tots els nostres símbols identitaris.

1 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Sí, Sack és un radical. Això, almenys, és lo que diria algun Senyor X que es trobara en un atre amic pel carrer o conversa prenent un café tocadet en el bar del cantó, mentres fulleja el periòdic de tanda.

- ¡Cóm serà això que ha penjat el barco del 'Desafío' cap per avall!
- Serà un radical "d'eixos".

La bandera espanyola, que corona el 'Desafío', fon triada en un concurs en 1785, entre dotze possibles ensenyes, per Carles III (successor de Felip V, eixe que derogà 'Els Furs' de Valéncia) per a "distinguir-se en facilitat en la mar". Fins a llavors, la bandera d'Espanya era la del Rei. El color dels borbons era el blanc i tots els països en que reinava esta família compartien el mateix fondo, per lo que quan començaren a guerrejar entre ells confonien els barcos enemics en els propis.

Des de 1365 la Real Senyera valenciana ya onejava en terra, mar i aire, quatre segles abans que l'espanyola... i sense concurs.

Sí, Sack, hui ser valencià és sinònim de ser radical. Heu ací un atre radical, seguidor de les aventures diàries de Sack.

5/24/2007

 

Publicar un comentario

<< Home